Minulle ehdotettiin blogitekstin kirjoittamista johtamisesta sosionomiopiskelijan näkökulmasta. Otin oman vapauden hieman muuttaa toimeksiantoa ja kirjoitin oodin Päijät-Hämeen mielenterveysomaisten työntekijöille. Haluan hieman kehua heitä, arjen sankareita ja kertoa miten opiskelijana näen ja koen heidän työnsä.

Olen tehnyt mielenterveysomaisilla harjoittelua elokuusta alkaen, ensin asiakastyön harjoittelun ja nyt johtamisen ja kehittämisen harjoittelua. Olen päässyt näkemään toimintaa ja yhdistyksen arkea monelta eri kantilta ja kaikkien työntekijöiden näkökulmasta. Arvostan suuresti jokaisen heidän työtään ja ammattitaitoaan! On ollut myös hienoa, että minut on otettu hyvin porukkaan mukaan ja kohdeltu tasavertaisena työtoverina, vaikka harjoittelija olenkin.

Aloitetaan Sarista. Omaisvalmentaja Sari on huippu työssään! Hän on luonteva kohtaamaan asiakkaita ja tuomaan näkökulmaa ja ajatuksia heidän tilanteisiinsa. Olen saanut useita oivalluksia ja oppinut uusia työmenetelmiä ollessani Sarin mukana ohjaamassa eri ryhmiä ja kohdannut monessa eri tilanteissa olevia ihmisiä. Vahva ja pitkä työkokemus näkyy ja kuuluu hänen toimissaan. Sarilta saatu oppi on kullanarvoista pian valmiille sosionomille.

Toimiston Veera puolestaan on nöyrä, tunnollinen ja ahkera työntekijä. Hänen harteillaan oikeastaan kokonaan lepää mm. yhdistyksen kotisivujen päivittäminen ja sosiaalisen median pyörittäminen. Itse tiedän omasta kokemuksesta, kuinka turhauttavaa on etsiä netistä tietoa, sivuilta, joita ei ole päivitetty herra ties milloin viimeksi. Veeran työ on sellaista, että kun se toimii hyvin, ulkopuoliset eivät häneen juuri kiinnitä paljoa huomiota, mutta jos hän ei tekisi töitään, tulisi sanomista. Veera on useassa asiassa se ”joku” joka hoitaa.

Toiminnanjohtaja Päivi. Huh mikä tyyppi! Arvostan Päiviä suuresti. Hänen kokemustaan, tietoa, ammattitaitoa ja kykyä pitää koko palettia kasassa. Hän tekee myös jonkin verran asiakastyötä ja vetää ryhmiä, tekee yhdistystä tiedettäväksi ja vaikuttaa useissa eri verkostopalavereissa ja kaiken sen lisäksi hän tekee toiminnanjohtajalta vaadittavia töitä eli operatiivista johtamista ja hallintoa. Aikamoinen paketti mielestäni. Päivin harteilla on valtavia vastuita, kuten toiminnan rahoituksen hakeminen, jotta seuraavalle vuodelle saadaan toiminta edelleen jatkumaan. Hän ei kuitenkaan valita turhista, vaan tekee mitä vaaditaan. Välillä luulen, että hän on itse se, joka eniten vaatii ja vähemmälläkin pääsisi jos haluaisi. Osoittaa mielestäni sitoutumista työhönsä.

Huh, tulipas tästä melkoinen ylistyslaulu, mutta yhtään liioiteltua sanaa en lausunut. En voi muuta kuin kiittää siitä, että olen saanut viettää nämä neljä kuukautta näiden upeiden ihmisten kanssa. Olen saanut valtavasti tästä yhteisestä matkastamme ja nyt voin tyytyväisenä todeta, että näihin harjoitteluihin on hyvä päättää opinnot ja valmistua!

 

Joulua odotellen,

Sosionomiopiskelija Anniina

Lisätietoja

Päijät-Hämeen mielenterveysomaiset - FinFami ry
Rauhankatu 3, katutaso
15110 Lahti

p. 040 704 9913
[email protected]

Pin It on Pinterest